Nye indlæg

 

Hvad er fysiurgisk hesteterapi? Af Janne Sivesgaard

27-02-2017
 
En afbalancering indeholder:
- Ganganalyse
- Vurdering af muskelsætning
- Massage m/forskellige teknikker
- Kranio Sakral Terapi
- Ledmobilisering
- Laserterapi
- Akupressur
- Afspænding
- Udstrækning Massage
 
Grundstenen i mit arbejde er hestemassage. Uanset hvilken udfordring din hest måtte have, vil jeg inkludere massage, som løsner muskelspændinger, blødgør muskulaturen og hjælper med at frigive affaldsstoffer. Selv små muskelspændinger kan have betydning for hestens bevægelse og præstation, hvilket betyder, at massagen i sig selv kan gøre en stor forskel for hestene.
 
I de fleste tilfælde vælger jeg at supplere massagen med et eller flere af mine andre redskaber.
 
Kranio Sakral Terapi
I Kranio Sakral Terapi påvirker jeg fortrinsvis kranieknoglerne, samt korsbenet. Jeg arbejder med blide stræk og tryk, der afspænder knoglerne i forhold til hinanden. Disse meget blide påvirkninger er rigtig gode til sensitive heste, som let stresser op ved hårdere tryk.
Kranio Sakral Terapi kan bruges over alt på kroppen og har også en afspændende effekt på muskler, sener og ledbånd.
 
Ledmobilisering
Ledmobilisering må ikke forveksles med kiropraktik eller andre manipulationsformer. Ledmobilisering er blidere teknikker, som gennem bevægelse af hestens knogler og led kan afhjælpe låsninger eller nedsat bevægelighed i led. Ved større problemer, som ligger ud over ledmobiliseringens evner, henviser jeg gerne til dyrlæge, kiropraktor eller fysioterapeut.
 
Laserterapi
Jeg er ligeledes uddannet i brug af laserterapi og har investeret i en 500 mV klasse 3b laser. Laserterapi er en effektiv terapiform, som virker smerte- og inflammationsdæmpende. Dette er meget relevant i forhold til bl.a. sår og seneskader. Laserterapi virker ved at sende en speciel type lys ind i cellerne. Når laserlyset rammer de celler, som ikke arbejder optimalt, optimerer kroppens egen udrensnings- og ophelingsproces.
 
Derudover har jeg taget ekstra kurser i tænder, sadler, ernæring og hove, så kan jeg også være behjælpelig med at tjekke om sadlen passer hesten for at undgå sadel-relaterede problemer. Ligeledes kan jeg svare på spørgsmål ang. foder og komme med anbefalinger samt hjælpe med at spotte eventuelle ernæringsrelaterede sygdomme og give gode råd omkring dette.
 
Jeg arbejder udelukkende med blide teknikker, som ikke kan lave skade på raske heste. Jeg kan ikke stille diagnoser eller igangsætte terapi på deciderede skader, som ikke er udredt af dyrlægen først. Jeg arbejder som udgangspunkt ikke på heste, der er på medicin eller smertestillende uden en henvisning fra dyrlægen først. Hvis jeg er i tvivl, beder jeg altid om at få en dyrlæges vurdering eller behandling ind over et evt. forløb. Jeg behandler altså ikke sygdomme og akutte skader, men hjælper med afspænding og øget bevægelighed, hvilket fremmer præstation og velvære.
 
Hvis du gerne vil vide mere, se priser osv., må du meget gerne følge mig på Facebooksiden Sivesgaard Fysiurgisk Hesteterapi 🐎 Der kan du følge med i, hvordan hverdagen som Fysiurgisk Hesteterapeut kan være.
Du kan ligeledes løbende læse opslag med nyttig viden samt deltage i sidens konkurrencer. Der vil også med tiden blive oplået videoer med forskellige øvelser, træning og gode ideer til, hvor du kan holde DIN hest i tip top form og fremme smidighed og bevægelse samt øge velvære og forbedre samarbejdet med din hest og forhåbentlig undgå skader.
 
Mål: At hjælpe dig til at få den bedste udgave af netop din hest ❤🐴
 
Venligst Janne
 
 
 

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

     
    Islandshesteklubben Fjörður - Agertoften 22 - 7800 Skive - mail@fjoerdur.dk - 20456999 - Spar Nord Bank - 8502 / 4584 925588 - CVR 34650764