Aktiviteter / Alrid

Alrid

ALRID (en komposition af ALsidighed og RIDelighed) hvor man igennem 5 forskellige dicipliner vil vise hvad den Islandske hest kan bruges til, nok nærmest en slags Military.
 
ALRID er for alle! Også for dig. Om du er konkurrencerytter fra ovalbanen og gerne vil vise, at du og din hest kan meget mere end det, eller om du er skovtursrytter, der bare godt kunne tænke dig, at få en lille smule retning for din træning.
 
Klubben har etableret en Udholdenhedsrute på 5000 meter og er i gang med at etablere en Terrænlydighedsrute på 5000 meter i Skive Plantage.
 
De 5 Discipliner
A - Udholdenhed (Distanceridning)
B - Terrænlydighed (Forhindringer på en rute)
C - Lydighed (Dressur)
D - Gangarter
E - Hurtighed (Tiden måles på mellem 200 m til 350 m)
 
Og igen er der så 4 sværhedsgrader
AL1 - Svær
AL2 - Mellem
AL3 - Let
AL4 - Begynder
 
 
Fjörður har efter aftale med Formanden for Park & Vej, Skive Kommune Kent Alex Larsen fået lov til at anlægge en terrænrute på 5000 meter, med betingelse af at alle skal kunne bruge denne.
 
Vi priotere etableringen af springene i denne rækkefølge, 10 AL4 spring, 4 AL3 spring og 4 AL2 spring, der eksisterer i forvejen 6 AL1 spring langs Svansøvej.
 
Der vil efterfølgende blive etableret og retableret spring så de er tilpasset brugerne og omgivelserne. Lige sådan er der forhindringer på ruten som vil udfordre både rytter og hest.
 
Terrænruten kan afvige fra den i forvejen viste rute da det kan eller vil være hensigtsmæssigt for eksempel efter årstiden, og hvad der ellers lige sker i skoven af andre tiltag.
 
Islandshesteklubben Fjörður fralægger sig ethvert ansvar for brugen af ruten og springene, det er rytteren der selv afgøre om springene skal springes og forhindringerne skal forceres lige sådan med underlagets beskaffenhed på Terrænruten.
 
ALRIDudvalget
 
 
 
Islandshesteklubben Fjörður - Højlundsvej 51 - 7800 Skive - mail@fjoerdur.dk - 20456999 - Spar Nord Bank - 8510 / 4584 925588 - CVR 34650764