Aktiviteter / Sommerlejr
 
 
 

Sommerlejr

 
Fredag d. 29. juni 2018 -
Søndag d. 1. juli 2018
 
 
Så kan du godt sætte kryds i kalenderen til årets sommerlejr 😊
Som sidste år, bliver det afholdt på Brødtrang spejder lejr. Hvor der er den smukkeste natur at ride i og rigtig god plads, hvor vi kan lave små folde til vores islændere.
 
Datoerne er d. 7., 8. og 9 juli 2017 Men kan du ikke alle tre dage kan du sagtens bare være med den, eller de, af dagene der passer dig 😊
 
Der vil være rideture alle tre dage, hvor lørdagen er afsat til at ride hele dagen, men med mulighed for at stoppe halvvejs, hvis man syntes det kunne være rart. Vi prøver at ligge op til, at alle kan være med, både ang. tempo og distance. Juniorer skal dog være ifølge en voksen, da udvalget ikke kan stå med ansvaret for de unge på så lange ture 😉
 
Info omkring pris, mulighed for fælles transport af heste, mad o.s.v. kommer senere.
 
Vi håber du vil tage familien, og hesten, under armen og komme med til et alletiders hyggeligt arrangement.
 
http://www.broedtrang.dk
 
Hilsen sommerlejr udvalget Lise Lotte Elkjær Jensen, Lars Erik Hansen og Bettina Mørch Holm
 
_____________________________________________________________
 
Åres sommerlejr 2016 er afsluttet.
 
Det var en dejlig weekend i Klosterhedens Plantage med base på spejderlejren Brødtrang. Med masser af hygge med skønne ismuler, folk og masser af hestesnak ;-)
14 ryttere: 4 juniorer og 10 seniorer og Poul
 
Verner Bruun havde sagt ja til at vise os rundt i det imponerende område, han tog så hestevognen med anhænger trukket af ismuler, og med ”følge” af flere. Gennem plantagen, ned til lejeren, med Emilie på hest ved siden.
De måtte dog ringe efter nogle stærke mænd (dem var vi leverings dygtige i + et par fotografer/tilskuer) da Verner og vogne var kommet lidt på afveje. Den udfordring blev løst, men så opstod der lige en mere. Den blev også løst, og så var Verner, Emilie, ismuler og nu også passager på rette vej igen mod lejeren.
De der var blevet tilbage ved lejren var i mellemtiden begyndt at kede sig, så de var kørt ud for at finde flokken i skoven, og fandt dem. – så der blev byttet ud i hestevogns passagererne.
 
Hjemme ved lejren, var det kaffe og kagetid, Laila havde kage med, der var nu ankommet flere folk, da alle (på nær en der kom lørdag) var kommet, og alle heste og folk var installeret, satte vi vores medbragte mad på den fælles buffet, og vi blev godt mætte, inden aftens rideturen. Og sadlede vi ellers op, og tog en dejlig ridetur i Plantagen. En god time og 6,5 km senere var vi klar til at putte hestene, og så hygge os lidt med snak og grin inden det blev sengetid. Katrine var rundt og sige godnat til alle heste,og sørgede for at se, om de havde vand til natten.
 
Lørdag fik vi lagt bunden med en god morgenmad, og fik smurt madpakke, inden vi var klar til afgang kl. 10.00. Det var perfekt ridevejr, lidt vind, solskin og lidt skyer, så ingen insekter af betydning ;-) Verner viste os stier, heder, dale og lunde som gav et godt indtryk af variationerne i den store plantage. Bettina kom ud til det aftalte frokoststed, med udsigt til bæverområde, med vores madpakker, hvor der var 2 familier der havde slået telt lejr, så dem fik vi også lidt snak med. Efter en god pause var det af sted igen, et par stykker valgte, at det var tid til fyraften for deres heste og tog hjem til lejren, vi andre red videre og så flere skønne steder, feks. en enebærlund. Inden vi vendte mulerne mod lejren, og de der havde lyst fik mulighed for endnu en galop.
 
Tilbage i lejren efter 27 km, fik vi besøg af en af Verners kammerater, der kom i hestevogn med en hestevogns reservedel til Verner, -selvfølgelig kom han da i hestevogn med sådan en reservedel ;-) så var det ellers kaffe og kagetid, Rikke og Ingeborgs mor havde bagt, med mere hygge og snak, og der blev spillet noget golf værk…
 
Så gik Poul og co. ellers i køkkenet og fik lavet en gourmet middag, med blandt andet det kød Verner havde medbragt af
egen avl.
 
Og vi fik besøg af Ingeborg’s far, Lene med kaffebønner og andre ting vi manglede, og Katrines forældre med hundehvalpe ;-) Det var hyggeligt alle kom til middag. Middagen blev indtaget med snak og grin, og det fortsatte resten af aftenen, Lene fik sat gang i noget konkurrence for et par junior, noget med at ride 50 gange om flagstangen, og så fik det også vist lidt af hvad de kunne, hen af grusvejen.
 
Søndag red vi af sted i tørvej med følge af Verner med pasaseger i en hestevogn, det var en go søndagstur på godt 14 km, på forskellige stier og veje der var mere eller mindre brugte, Verner og co ( store stærke mænd) fik dog lidt problemer, da noget af udstyret gik i stykker, men de fælde et træ, og fik det fikset ;-) hjemme igen, knap så tørre end da vi tog af sted, fik en dejligt frokost med lunde frikadeller, andre lune retter og Marinas Oste lagkage. Så var det ellers tid til at pakke sammen, rydde op, få læsset heste, pakke fold sammen og sige tak for i år, og på gensyn til næste år.
 
Skrevet af Lise Lotte
 
 
Klubbens traditionsrige Sommerlejr
 
Weekenden d. 1. til 3. juli 2016
 
Sted: Klosterhede Plantage og lejr på Brødtrang Lejrskole
 
Igen i år skal vi på en fantastisk Sommerlejr for klubbens medlemmer med gode rideture og hygge. Brødtrang er lige os med 8 tdrl., super faciliteter, hestene lige uden for stuevinduet/hyggeterrassen og hurtig adgang til Klosterheden. Vi syntes ikke, vi blev færdige med Klosterhede Plantage, så det er målet for os igen i år.
 
Vi tilbyder mulighed for fællestransport, hvor din hest hentes og bringes. Du kan enten deltage på hele lejren (fredag til søndag) eller lørdag og søndag!
Har du lyst til at være med på en af rideturene, er du velkommen til bare at dukke op. Men nok en god ide at ringe og forhøre om tidspunkt på tlf. 40275835.
Husk hegnsmateriale og evt. madpakke.
 
Hvor: Brødtrang Lejrskole, Vilhelmsborgvej 171, 7620 Lemvig.
www.broedtrang.dk
   
 
Klosterheden er et af Danmarks største skovområder med hedesletter/ smeltevandsdale, krondyr, bævere og rigt fugleliv. Vi rider ad udvalgte og spektakulære ruter på de godt 60 km ridestier.
 
Ridetempo: Alle kan være med – junior som senior. Og alle bliver hørt. Vi rider efter klubbens rideregler (se hjemmesiden). De der ønsker det, får mulighed for hurtigere tempi ad alternative stier, hvorefter vi mødes igen og rider videre. Vores forrytter er Verner Bruun (bor i området).
Verner kommer 8 heste med samt vogn. Så fredag aften og muligvis søndag vil der være mulighed for ikke-ryttere at få en køretur I plantagen.
Sidste år nød vi en badetur i Vesterhavet ved høfte Q (godt og sikkert sted at bade) efter rideturene. Så husk badetøj!
 
Aktiviteter og program:
Her er årets mulighed for, at vi kan være sammen, dele rideoplevelser og have familien med. Vi har bestilt supergodt vejr og lægger op til klubstemning og god mad!
Medbring selv drikkevarer til hele lejren. Kaffe og te klarer vi! Det er ca.- tider. Vi aftaler nærmere, når vi er på lejren. Du må meget gerne medbringe kage eller boller. Det vækker altid lykke!
 
Fredag:
Ankomst fra kl. 12
Fællesspisning kl. 18 (medbring til fælles buffet. Ellers fuld forplejning)
Aftenridetur/ Mulighed for hestevognskørsel
 
Lørdag:
Morgenmad kl. 8-9
Ridning kl. 10-12
Frokost i det grønne (Poul bringer frokosten ud)
Ridning kl. 13-15
Aktiviteter og afslapning
Dinner kl. 19 (Her er din familie og venner velkomne)
 
Søndag:
Morgenmad kl. 8-9
Ridning kl. 10-12
Vi spiser frokost, og derefter oprydning og afgang - med et på lejrgensyn næste år!
 
Overnatning:
28 sovepladser fordelt med 3 køjerum med henholdsvis 5, 3 og 2 køjepladser samt 3 køjerum med 6 pladser. Medbring selv linned og sovegrej. Telt eller egen madras er også en mulighed.
 
Priser:
Voksen kr. 300,-/ Junior kr. 150,- (fredag til søndag) Voksen kr. 200,-/ Junior kr. 100,- (lørdag til søndag)
 
Lørdagens festbanket alene er familie/venner velkomne:
Voksen kr. 75,- og børn t.o.m. 12 år kr. 35,-.
Maks. plads til 50 i spisesalen.
 
Fællestransport:
Ud- og hjemtransport for kr. 200,- pr hest, der afregnes kontant ved transport. Maks. 8 heste. (sæt X I tilmeldingen).
 
Prisen er blevet så billig i år fordi bestyrelsen har godkendt ansøgning og betaling af lejen for Brødtrang Lejrskole. Netop for at så mange af klubbens medlemmer som muligt kan være med!
 
 
Hilsen Sommerlejrudvalget: Lise Lotte, Bettina og Lars
   
 
 
 
 
 
 
Islandshesteklubben Fjörður - Højlundsvej 51 - 7800 Skive - mail@fjoerdur.dk - 20456999 - Spar Nord Bank - 8510 / 4584 925588 - CVR 34650764